Wat is de levertijd bij een online bestelling?
Na je bestelling via de webshop krijg je meteen per e-mail een orderbevestiging met daarin de betaalwijze. De productie van de stickers wordt pas uitgevoerd als de betaling ontvangen is. Al de stickers zijn in principe op maat gemaakt, reken daarom op een levertijd van ca. 14 dagen. De sticker wordt geleverd door bpost bij een afhaalpunt bij jou in de buurt of op je thuisadres .

Ik heb drie dagen nadat ik mijn bestelling heb geplaatst nog steeds geen orderbevestiging ontvangen. Hoe komt dit?
Wanneer je een spamfilter op je computer gebruikt, kan het zijn dat hij onze orderbevestigingsmail niet doorlaat. Zorg er daarom voor dat hij e-mail van mail@interieurstickers.be accepteert. Dit kun je het beste doen door dit e-mail adres aan je contactpersonen toe te voegen.

Op welke oppervlakken kan ik de interieurstickers plakken?
De stickers plakken het beste op gladde, harde ondergronden zoals muren, vloeren, hout, servies, ramen, tegels, deuren, tafels etc. Op een anders materiaal kan de hechting minder zijn of de sticker is niet te verwijderen zonder schade. Plakken op (glasvezel)behang is mogelijk zolang dit maar niet een te grove structuur heeft. Ook hiervoor geldt: hoe gladder het behang, hoe beter het resultaat. Let op! Niet alle behangsoorten zijn geschikt. Alleen als het behang waterafneembaar is of behandeld is met een latex muurverf kun je de sticker erop plakken. Op andere behangsoorten kan bij het verwijderen van de overdrachtfolie een deel van het behang worden mee getrokken. Een muur bewerkt met (grove) structuurverf raden we niet aan. Muren met kalkverf zijn niet geschikt om te beplakken.

Moet ik de muur voorbewerken?
De muur moet glad, schoon, droog en stof- en vetvrij zijn. Heb je de muur net geverfd, laat de verf dan goed uitharden: wacht minimaal twee weken voordat je de stickers opplakt.

Is het moeilijk om de stickers te plakken?
Het plakken is niet moeilijk maar moet wel met zorg gebeuren. Lees daarom ook goed onze plakinstructies vóór u begint met plakken.
Ons advies is om grotere stickers met twee mensen te plakken aangezien dit moeilijk is om in je eentje te doen.

Zijn de interieurstickers verwijderbaar?
Ja, de interieurstickers zijn verwijderbaar. Op de meeste ondergronden gaat dit zonder schade aan te brengen. Op behang echter kan het zijn dat het behang aan de sticker blijft zitten. Om het verwijderen te vergemakkelijken kun je de dessins met een föhn verwarmen. Ze laten zo makkelijker los van de ondergrond.

Zijn de interieurstickers herbruikbaar?
Nee, de interieurstickers kunnen maar één keer worden aangebracht.

Hoe kan ik bij het opplakken luchtbellen voorkomen?
Op zeer gladde oppervlakken, zoals glas, kunnen luchtbellen ontstaan bij het aanbrengen van de interieurstickers. Dit kun je voorkomen door het glas vooraf een beetje te besproeien met een mengsel van water met een druppel afwasmiddel of zeep. Ontstaan er nu bij het opplakken luchtbellen, dan kun je die er makkelijk uit wrijven, bijvoorbeeld met een raamwisser of spatel. Heb je water gebruikt bij het plakken, wacht dan wel met het verwijderen van het applicatievel tot de ondergrond weer droog is. Hier kan enige tijd overheen gaan.

Is het mogelijk de stickers te ruilen of terug te sturen?
Nee. Alle stickers worden speciaal gemaakt in de bestelde afmetingen en kleur. De wettelijke zichtgarantie heeft als uitzondering op bestelling gemaakte goederen. Omruilen of terugsturen is daarom niet mogelijk.